Chili cheese

Table
  1. Recept på Chili Cheese
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Chili Cheese

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 burk chilisås
  • 200 g riven ost
  • Salt och svartpeppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Steg 1: Värm upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de blir mjuka.
  2. Steg 2: Tillsätt nötfärsen och stek tills den är genomstekt och får en fin färg.
  3. Steg 3: Tillsätt chilipulver, paprikapulver och spiskummin. Rör om och låt kryddorna fräsa med färsen i någon minut.
  4. Steg 4: Häll i krossade tomater och chilisås. Rör om och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt såsen sjuda i cirka 10-15 minuter.
  5. Steg 5: Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Steg 6: Förvärm ugnen till 200°C.
  7. Steg 7: Placera hälften av den rivna osten i botten av en ugnsfast form.
  8. Steg 8: Häll över chilifärsen i formen och täck över med resten av den rivna osten.
  9. Steg 9: Gratinera i ugnen i cirka 15-20 minuter tills osten har smält och fått fin färg.
  10. Steg 10: Servera den härliga chili cheesen tillsammans med nachos, guacamole och gräddfil.
Skurna saffranskakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up