Corn dog

Table
  1. Recept: Corn Dog
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Corn Dog

Ingredienser:

  • 200g majsmalet
  • 150g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • 2 msk strösocker
  • 240ml mjölk
  • 8 korvar
  • 8 träspett
  • Smör till stekning
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tillagning:

  1. I en stor skål, blanda majsmalet, vetemjöl, bakpulver, salt, svartpeppar och strösocker.
  2. Tillsätt mjölken gradvis och rör om tills smeten är slät.
  3. På varje träspett, stick in en korv genom mitten och lämna en del av spettet fritt.
  4. Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Doppa varje korv i majsmalet-smeten för att täcka helt, och lägg sedan varsamt i stekpannan.
  6. Stek korvarna tills de är gyllenbruna och genomstekta, ungefär 2-3 minuter på varje sida.
  7. Servera varma med din favoritdipp eller ketchup.
You may also be interested in:  Griljerad julskinka

Tips: För extra smak kan du prova att blanda i hackad jalapeño, cheddarost eller andra kryddor i smeten.

Åsas luriga olivsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up