Rustikt bröd med tranbär

Table
  1. Rustikt bröd med tranbär
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rustikt bröd med tranbär

Ingredienser:

  • 500 gram vetemjöl
  • 10 gram jäst
  • 2 teskedar salt
  • 1 matsked socker
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 1,5 dl torkade tranbär
You may also be interested in:  Ratatouille grundrecept

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, jäst, salt och socker i en bunke.
  2. Tillsätt ljummet vatten och rör om till en deg.
  3. Knåda degen på ett mjölat bakbord i cirka 10 minuter tills den är elastisk och smidig.
  4. Tillsätt tranbär och fortsätt knåda degen tills tranbären är jämnt fördelade.
  5. Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa i cirka 1,5 timmar, tills den har dubblats i storlek.
  6. Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
  7. Ta upp degen på bakbordet och forma den till en rund eller avlång limpa.
  8. Lägg brödet på en bakplåt med bakplåtspapper.
  9. Strö lite mjöl över brödet och skär ett par snitt i toppen.
  10. Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, tills det är gyllene och låter ihåligt när man knackar på undersidan.
  11. Låt brödet svalna på ett galler.
  12. Servera det rustika brödet med tranbär och njut!

Kikärtsröra med citron och basilika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up