Vego stroganoff med halloumi

Table
  1. Recept: Vego Stroganoff med Halloumi
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Vego Stroganoff med Halloumi

Ingredienser:

  • 200g halloumi, i tärningar
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vegetabilisk grädde
  • 2 dl färska champinjoner, i skivor
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Stek halloumitärningarna i olivolja på medelhög värme tills de är gyllenbruna på alla sidor. Ta bort från pannan och ställ åt sidan.
  2. I samma panna, stek lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt paprikapulver och rör om i ca 1 minut.
  4. Häll i de krossade tomaterna, tomatpuré, vegetabilisk grädde och champinjoner. Låt sjuda på medelvärme i ca 10 minuter.
  5. Tillsätt de stekta halloumitärningarna och låt allt koka ihop i ytterligare 5 minuter.
  6. Ta av från värmen och rör i hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera Vego Stroganoffen med ris eller pasta.
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tips: För att få extra smak och kryddigare stroganoff, kan du lägga till lite sriracha-sås eller chiliflakes.

Tortillapizza med mozzarella och skinka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up