Vego stroganoff med halloumi
Recept: Vego Stroganoff med Halloumi
Ingredienser:
- 200g halloumi, i tärningar
- 2 msk olivolja
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 tsk paprikapulver
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl vegetabilisk grädde
- 2 dl färska champinjoner, i skivor
- 1 dl hackad färsk persilja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek halloumitärningarna i olivolja på medelhög värme tills de är gyllenbruna på alla sidor. Ta bort från pannan och ställ åt sidan.
- I samma panna, stek lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
- Tillsätt paprikapulver och rör om i ca 1 minut.
- Häll i de krossade tomaterna, tomatpuré, vegetabilisk grädde och champinjoner. Låt sjuda på medelvärme i ca 10 minuter.
- Tillsätt de stekta halloumitärningarna och låt allt koka ihop i ytterligare 5 minuter.
- Ta av från värmen och rör i hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera Vego Stroganoffen med ris eller pasta.
Tips: För att få extra smak och kryddigare stroganoff, kan du lägga till lite sriracha-sås eller chiliflakes.