Renskavsgryta

Table
  1. Recept på Renskavsgryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Renskavsgryta

Ingredienser:

  • 500 g renskav
  • 1 lök, hackad
  • 2 morötter, skivade
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör så här:

  1. Stek renskavet i smör eller olja i en stor kastrull eller panna tills det är genomstekt.
  2. Tillsätt lök, morötter och champinjoner och fortsätt steka i några minuter tills grönsakerna är mjuka.
  3. Häll i vatten, vispgrädde, sojasås, dijonsenap, torkad timjan och rosmarin. Krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Låt grytan sjuda på medelvärme i ca 10-15 minuter tills såsen har tjocknat något och smakerna har blandats väl.
  5. Ta av grytan från värmen och servera din härliga renskavsgryta med kokt potatis eller ris.
Koladröm med daimgrädde och jordgubbar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up