Renskavsgryta
Recept på Renskavsgryta
Ingredienser:
- 500 g renskav
- 1 lök, hackad
- 2 morötter, skivade
- 200 g champinjoner, skivade
- 3 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk sojasås
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- Salt och peppar efter smak
- Smör eller olja för stekning
Gör så här:
- Stek renskavet i smör eller olja i en stor kastrull eller panna tills det är genomstekt.
- Tillsätt lök, morötter och champinjoner och fortsätt steka i några minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Häll i vatten, vispgrädde, sojasås, dijonsenap, torkad timjan och rosmarin. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Låt grytan sjuda på medelvärme i ca 10-15 minuter tills såsen har tjocknat något och smakerna har blandats väl.
- Ta av grytan från värmen och servera din härliga renskavsgryta med kokt potatis eller ris.