Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika

Table
  1. Recept: Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Mustig tomatsoppa med mozzarella och basilika

Ingredienser:

  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
  • 200g mozzarella, skuren i tärningar
  • Färsk basilika för garnering
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Gör såhär:

  1. I en stor kastrull, värm olivoljan på medelhög värme. Tillsätt lök och vitlök och sautera i ungefär 3 minuter tills löken blir mjuk.
  2. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong, socker, basilika och oregano. Krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Låt soppan koka upp och sänk sedan värmen. Låt sjuda under lock i cirka 15-20 minuter.
  4. Smaka av soppan och justera kryddningen om det behövs.
  5. Ta av kastrullen från värmen och använd en mixerstav för att mixa soppan till önskad konsistens.
  6. Tillsätt mozzarellan i soppan och rör om så att den smälter och blir krämig.
  7. Servera soppan varm och toppa med färsk basilika.
You may also be interested in:  Chili cheese krustader

Tips: Servera gärna soppan med nybakat bröd eller en sallad på sidan.

Pot au feu
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up