Saffranssemla

Table
  1. Recept på Saffranssemla
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Saffranssemla

Ingredienser:

  • 250 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 1 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 g saffran
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 250 ml vispgrädde
  • 100 g mandelmassa
  • Florsocker för dekoration
You may also be interested in:  Örtmarinerad kycklinglårfilé

Gör så här:

  1. Smula jästen i en skål och rör ut den med mjölk.
  2. Tillsätt saffran och socker till jästblandningen. Låt stå i ca 10 minuter.
  3. I en annan skål, blanda mjöl, salt och smör. Tillsätt ägg och jästblandningen. Arbeta degen tills den är smidig och
    elastisk.
  4. Täck degen med en handduk och låt jäsa i ca 1 timme, eller tills den har dubblat sin storlek.
  5. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa igen i
    ca 30 minuter.
  6. Grädda bullarna i ugnen i ca 10-12 minuter på 225°C tills de har fått en gyllene färg.
  7. Skär av topparna på bullarna och gröp ur en liten grop i mitten.
  8. Vispa grädden och fyll groparna i bullarna med grädden.
  9. Riv mandelmassan fint och lägg ett litet lager på grädden.
  10. Lägg tillbaka topparna på bullarna och pudra över florsocker som dekoration.
  11. Saffranssemlorna är nu klara att njuta av!
Bräserad lammbringa med vitlök rosmarin och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up