Pannbiff med gräddsås

Table
  1. Pannbiff med gräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pannbiff med gräddsås

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 hackad lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • Smör till stekning
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk maizena

Gör så här:

  1. I en stor skål, blanda köttfärs, lök, ströbröd, mjölk, ägg, salt och peppar. Blanda ordentligt.
  2. Forma små biffar av smeten och stek dem i smör på medelhög värme. Vänd dem när de fått fin färg på ena sidan.
  3. Stek biffarna klara på andra sidan och ta av dem från pannan. Lägg dem på en tallrik och täck över med folie.
  4. I samma panna, häll grädde, kalvfond och soja. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter.
  5. Rör ut maizena med lite kallt vatten och tillsätt det i såsen för att tjockna den.
  6. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt dem puttra i några minuter.
  7. Servera pannbiffarna med gräddsåsen och valfria tillbehör som potatismos och kokta grönsaker.
You may also be interested in:  Hummus

Detta recept på pannbiff med gräddsås är en klassiker som alltid går hem. De saftiga biffarna tillsammans med den krämiga såsen är en himmelsk kombination. Perfekt att servera till middag när man vill unna sig något extra gott!

Ostbullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up