Vitkålssallad
Vitkålssallad
Ingredienser:
- 500g vitkål, strimlad
- 1 morot, rivet
- 1 rödlök, tunnskivad
- 1 äpple, tärnat
- 1 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk socker
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
- I en stor skål blandar du vitkål, morot, rödlök och äpple.
- I en separat skål blandar du majonnäs, gräddfil, äppelcidervinäger, socker, salt och peppar.
- Häll dressingen över vitkålsblandningen och blanda väl så att allt blir täckt.
- Låt salladen stå i kylen i minst 1 timme för att smakerna ska gifta sig.
- Servera salladen som tillbehör till dina favoriträtter eller som en fräsch och lätt lunch.
Notera: Du kan lägga till andra grönsaker, som t.ex. strimlad paprika eller tärnade gurkor, för att variera salladens smak och textur.