Vitkålssallad

Table
  1. Vitkålssallad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Vitkålssallad

Ingredienser:

  • 500g vitkål, strimlad
  • 1 morot, rivet
  • 1 rödlök, tunnskivad
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk socker
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. I en stor skål blandar du vitkål, morot, rödlök och äpple.
  2. I en separat skål blandar du majonnäs, gräddfil, äppelcidervinäger, socker, salt och peppar.
  3. Häll dressingen över vitkålsblandningen och blanda väl så att allt blir täckt.
  4. Låt salladen stå i kylen i minst 1 timme för att smakerna ska gifta sig.
  5. Servera salladen som tillbehör till dina favoriträtter eller som en fräsch och lätt lunch.
You may also be interested in:  Lussebullar

Notera: Du kan lägga till andra grönsaker, som t.ex. strimlad paprika eller tärnade gurkor, för att variera salladens smak och textur.

Klassisk pumpasoppa med pumpabröd
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up