Gratinerad savoykål med parmesan

Table
  1. Recept: Gratinerad savoykål med parmesan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Gratinerad savoykål med parmesan

Ingredienser:

  • 1 savoykål
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • Salt och svartpeppar efter smak

Gör så här:

Steg 1: Förvärm ugnen till 200 grader.

Steg 2: Skär bort den nedre delen av savoykålen och eventuellt skadade blad.

Steg 3: Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i savoykålen och koka i ca 8-10 minuter tills den är något mjuk.

Steg 4: Ta upp kålen ur vattnet och låt den rinna av väl. Lägg den sedan i en ugnsfast form.

You may also be interested in:  Scones

Steg 5: Strö över den riven parmesanosten och den finhackade vitlöken över savoykålen.

Steg 6: Häll grädden över kålen och krydda med salt och svartpeppar enligt smak.

Steg 7: Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter tills ytan är gyllenbrun och kålen har mjuknat helt.

Steg 8: Servera den gratinerade savoykålen med parmesan som tillbehör till exempelvis kött, fisk eller som en vegetarisk rätt.

You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips:

  • Tillsätt gärna någon krydda som du tycker om, såsom timjan eller rosmarin, för att ge extra smak till rätten.
  • Du kan även lägga till andra grönsaker, som morötter eller lök, för att variera receptet.
Krämig äggsallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up