Rödkål
Rödkålsrecept
Ingredienser
- 1 liten rödkålshuvud
- 1 äpple
- 2 dl äppelcidervinäger
- 2 msk socker
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
1. Skär bort den grova stammen på rödkålen och skär den sedan i tunna strimlor.
2. Skala äpplet och tärna det i små bitar.
3. Hetta upp smöret i en stor kastrull och tillsätt rödkål och äppelbitar. Stek på medelhög värme i 5 minuter.
4. Tillsätt äppelcidervinäger och socker samt lite salt och peppar. Rör om och låt koka upp.
5. Sänk värmen och låt rödkålen sjuda i ca 30-40 minuter tills den är mjuk. Rör om några gånger under tiden.
6. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Serveringstips
Servera den smakrika rödkålen som tillbehör till exempelvis köttbullar, revbensspjäll eller Julskinka. Den passar även utmärkt som smakrik topping i wraps eller sallader.
Förvaring
Rödkålen håller sig bra i kylen i en lufttät burk eller förpackning i upp till en vecka.
Lämna ett svar