Rödkål

Table
  1. Rödkålsrecept
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Serveringstips
    4. Förvaring

Rödkålsrecept

Ingredienser

- 1 liten rödkålshuvud
- 1 äpple
- 2 dl äppelcidervinäger
- 2 msk socker
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak

Gör så här

1. Skär bort den grova stammen på rödkålen och skär den sedan i tunna strimlor.
2. Skala äpplet och tärna det i små bitar.
3. Hetta upp smöret i en stor kastrull och tillsätt rödkål och äppelbitar. Stek på medelhög värme i 5 minuter.
4. Tillsätt äppelcidervinäger och socker samt lite salt och peppar. Rör om och låt koka upp.
5. Sänk värmen och låt rödkålen sjuda i ca 30-40 minuter tills den är mjuk. Rör om några gånger under tiden.
6. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Serveringstips

Servera den smakrika rödkålen som tillbehör till exempelvis köttbullar, revbensspjäll eller Julskinka. Den passar även utmärkt som smakrik topping i wraps eller sallader.

Förvaring

Rödkålen håller sig bra i kylen i en lufttät burk eller förpackning i upp till en vecka.

Långkål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.