Stekt älginnanlår med blandsvamp

Table
  1. Recept - Stekt älginnanlår med blandsvamp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept - Stekt älginnanlår med blandsvamp

Ingredienser:

  • 500 g älginnanlår
  • 250 g blandsvamp
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Gör så här:

  1. Steg 1: Skär älginnanlåret i tunna skivor.
  2. Steg 2: Skiva vitlöken och hacka löken.
  3. Steg 3: Stek älginnanlåret i smör tills det är genomstekt och fått fin färg. Lägg åt sidan.
  4. Steg 4: Stek svamp, vitlök och lök i samma stekpanna tills de har mjuknat.
  5. Steg 5: Tillsätt grädde och soja i stekpannan. Låt såsen koka upp och reducera i några minuter.
  6. Steg 6: Lägg tillbaka älginnanlåret i stekpannan och låt det bli varmt igen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Steg 7: Servera stekt älginnanlår med blandsvampen och eventuellt en sallad eller kokt potatis.
Lins- och potatissoppa med persiljesalsa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up