Paj à la Italien

Table
  1. Recept: Paj à la Italien
    1. Ingredienser:
    2. Utförande:
    3. Tips:

Recept: Paj à la Italien

Ingredienser:

  • 200g smör
  • 400g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
  • 4 ägg
  • 250g ricottaost
  • 150g strimlad mozzarellaost
  • 100g parmesanost
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 gul paprika, strimlad
  • 1 zucchini, tunt skivad
  • 1 aubergine, tunt skivad
  • 400g krossade tomater
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Utförande:

  1. I en stor skål, blanda smör, vetemjöl och salt tills det blir en smulig konsistens.
  2. Tillsätt det kalla vattnet och blanda väl tills degen formas.
  3. Wrap degen i plastfolie och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
  4. Under tiden, förvärm ugnen till 180°C.
  5. I en stor stekpanna, hetta upp olivolja och stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  6. Tillsätt paprika, zucchini och aubergine och stek i ytterligare 5 minuter.
  7. Tillsätt krossade tomater, oregano, basilika, timjan, salt och peppar.
  8. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter på medelvärme.
  9. I en separat skål, vispa äggen och tillsätt ricottaost, mozzarellaost och hälften av parmesanosten.
  10. Ta ut degen från kylen och rulla den på en lätt mjölad yta tills den passar storleken på en pajform.
  11. Tryck degen försiktigt i pajformen och skär bort överflödig deg runt kanterna.
  12. Häll den beredda såsen i pajskalet och bred ut jämnt.
  13. Häll ägg- och ostblandningen över såsen och strö över resten av parmesanosten.
  14. Grädda pajen i ugnen i ca 30-35 minuter tills den är gyllenbrun och bubblig.
  15. Låt pajen svalna något innan du serverar den.
You may also be interested in:  Picklad silverlök

Tips:

Variationer: Du kan lägga till andra grönsaker eller byta ut osten för att anpassa receptet efter din egen smak. Du kan även experimentera med olika kryddor och örter för att ge pajen en smak som passar dig.

Servering: Servera pajen varm som huvudrätt tillsammans med en sallad eller som en del av en buffé.

Bakade ägg
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up