Stekt alaska pollock med äggsås och gurka
Stekt Alaska Pollock med Äggsås och Gurka
Ingredienser:
- 4 Alaska Pollock filéer
- 2 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 citron
- 1 dl vetemjöl
- 2 dl ströbröd
- 2 msk smör
- 6-8 färska dillkvistar
- 1 gurka
- Salt och peppar efter smak
Tillagning:
- Vispa äggen och mjölken i en skål.
- Salta och peppra fisken.
- Doppa varje filé i äggsmeten, och se till att filén täcks helt.
- Blanda vetemjöl och ströbröd i en annan skål.
- Vänd de äggklädda filéerna i vetemjöl- och ströbrödsblandningen, så att de blir helt täckta.
- Hetta upp smöret i en stor stekpanna över medelhög värme.
- Lägg i filéerna och stek dem i cirka 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
- Pressa saften från citronen över de stekta filéerna.
Servering:
Servera de stekta Alaska Pollock filéerna tillsammans med äggsås och strimlad gurka.
Notera: För att göra äggsåsen, koka äggen hårt och hacka dem fint. Blanda de hackade äggen med 2 dl majonnäs och smaka av med salt och peppar. Skär gurkan i tunna strimlor och lägg den bredvid de stekta filéerna innan servering.