Stekt alaska pollock med äggsås och gurka

Table
  1. Stekt Alaska Pollock med Äggsås och Gurka
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Stekt Alaska Pollock med Äggsås och Gurka

Ingredienser:

  • 4 Alaska Pollock filéer
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 citron
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 6-8 färska dillkvistar
  • 1 gurka
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Halloumisallad med citron- och gurkröra

Tillagning:

  1. Vispa äggen och mjölken i en skål.
  2. Salta och peppra fisken.
  3. Doppa varje filé i äggsmeten, och se till att filén täcks helt.
  4. Blanda vetemjöl och ströbröd i en annan skål.
  5. Vänd de äggklädda filéerna i vetemjöl- och ströbrödsblandningen, så att de blir helt täckta.
  6. Hetta upp smöret i en stor stekpanna över medelhög värme.
  7. Lägg i filéerna och stek dem i cirka 3-4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  8. Pressa saften från citronen över de stekta filéerna.

Servering:

You may also be interested in:  Köttbullar i tomatsås

Servera de stekta Alaska Pollock filéerna tillsammans med äggsås och strimlad gurka.

Notera: För att göra äggsåsen, koka äggen hårt och hacka dem fint. Blanda de hackade äggen med 2 dl majonnäs och smaka av med salt och peppar. Skär gurkan i tunna strimlor och lägg den bredvid de stekta filéerna innan servering.

Vego-schnitzel med ljummen potatissallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up