Köttfärspiroger

Table
  1. Recept: Köttfärspiroger
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Köttfärspiroger

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 st lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 pkt färdig smördeg
  • 1 st ägg, uppvispat
You may also be interested in:  Ägghalvor med räk- och oströra

Gör så här:

  1. Steg 1: Stek köttfärs, lök och vitlök i en stekpanna tills färsen är genomstekt.
  2. Steg 2: Tillsätt sojasås, paprikapulver, salt och svartpeppar. Blanda väl.
  3. Steg 3: Låt fyllningen svalna helt.
  4. Steg 4: Rulla ut smördegen och skär den i fyrkanter.
  5. Steg 5: Lägg en sked fyllning på varje degrektangel.
  6. Steg 6: Vik över degen och tryck kanterna ihop med en gaffel.
  7. Steg 7: Pensla pirogerna med uppvispat ägg.
  8. Steg 8: Grädda i ugnen på 200°C i cirka 15-20 minuter, eller tills pirogerna är gyllenbruna.
  9. Steg 9: Servera och njut!
Potatismos med gräddmjölk
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up