Kantarelltoast med färskost och bacon
Kantarelltoast med färskost och bacon
Ingredienser:
- 300g kantareller
- 4 skivor bröd
- 200g färskost
- 8 skivor bacon
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk smör
- 1 tsk färsk timjan, hackad
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Stek baconet i en stekpanna tills det blir krispigt. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
- I samma stekpanna, smält smöret och tillsätt vitlöken. Fräs den i några minuter tills den blir gyllene.
- Tillsätt kantarellerna och timjan till stekpannan. Stek dem i cirka 5 minuter tills de mjuknar och får fin färg.
- Krydda med salt och peppar efter smak.
- Rosta brödskivorna i en brödrost eller i ugnen tills de blir gyllenbruna.
- Bred färskosten på de rostade brödskivorna.
- Toppa med kantarell- och baconblandningen.
- Servera direkt och njut av kantarelltoasten med färskost och bacon!