Glutenfri mandelkaka

Table
  1. Glutenfri mandelkaka
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Glutenfri mandelkaka

Ingredienser:

  • 200g mandelmjöl
  • 150g socker
  • 4 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150g smör, smält
  • 2 msk mandelmjölk
  • Florsocker till dekoration (valfritt)
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Gör såhär:

  1. 1. Sätt ugnen på 180°C. Smörj och mjöla en bakform.
  2. 2. Blanda mandelmjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  3. 3. Tillsätt ägg, smält smör och mandelmjölk i skålen. Blanda ihop till en slät smet.
  4. 4. Häll smeten i bakformen och jämna till ytan.
  5. 5. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
  6. 6. Låt kakan svalna i formen i några minuter innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
  7. 7. Dekorera med florsocker om du önskar.
  8. 8. Servera och njut av din glutenfria mandelkaka!
Laxspett med citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up