Cashewsmör

Table
  1. Recept: Cashewsmör
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Tips

Recept: Cashewsmör

Ingredienser

  • 2 koppar osaltade cashewnötter
  • 1 matsked neutralt olja (till exempel solrosolja)
  • 1 tesked honung (valfritt)
  • En nypa salt (valfritt)

Gör såhär

  1. Börja med att rosta cashewnötterna i en torr stekpanna på medelhög värme i några minuter tills de blir gyllenbruna. Se till att röra om dem kontinuerligt för att undvika att de bränner vid.
  2. Lägg de rostade cashewnötterna i en matberedare eller mixer.
  3. Slå på mixern och blanda cashewnötterna tills de blir smuliga.
  4. Tillsätt oljan gradvis medan mixern fortfarande är igång. Fortsätt att blanda tills smöret blir jämnt och krämigt. Du kan justera mängden olja beroende på hur krämigt eller tjockt du vill ha smöret.
  5. Tillsätt honungen och saltet om du vill ha en sötare eller saltare smak. Blanda väl.
  6. Häll det färdiga cashewsmöret i en lufttät behållare och förvara i kylen. Smöret håller sig fräscht i upp till två veckor.
You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tips

  • Om du vill ha en variation av cashewsmöret kan du tillsätta kryddor som kanel, vanilj eller kakaopulver för extra smak.
  • Använd cashewsmöret som pålägg på bröd, i smoothies eller som ingrediens i bakning.
Skarpsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up