Krämig kycklinggryta med ris

Table
  1. Recept: Krämig kycklinggryta med ris
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig kycklinggryta med ris

Ingredienser:

  • 400g kycklingfilé
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 200g champinjoner, skivade
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 dl ris

Gör så här:

  1. Skär kycklingfiléerna i bitar och krydda dem med lite salt och peppar.
  2. Stek kycklingen i smör i en stor stekpanna tills den är genomstekt och fått fin färg. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan.
  3. I samma stekpanna, tillsätt lök, vitlök och champinjoner. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
  4. Tillsätt mjölet och rör om väl för att fördela det jämnt i pannan.
  5. Tillsätt kycklingbuljongen, grädden, timjan och dijonsenap. Rör om väl och låt såsen koka upp.
  6. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det sjuda i cirka 10-15 minuter för att låta smakerna blandas.
  7. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  8. Serva kycklinggrytan tillsammans med det färdiga riset.
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Njut av en läcker och krämig kycklinggryta med ris!

Pizza med paprika och feta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up