Krämig kycklinggryta med ris
Recept: Krämig kycklinggryta med ris
Ingredienser:
- 400g kycklingfilé
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 200g champinjoner, skivade
- 2 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 3 dl kycklingbuljong
- 1 dl grädde
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
- 2 dl ris
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i bitar och krydda dem med lite salt och peppar.
- Stek kycklingen i smör i en stor stekpanna tills den är genomstekt och fått fin färg. Ta ut kycklingen och lägg åt sidan.
- I samma stekpanna, tillsätt lök, vitlök och champinjoner. Stek tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt mjölet och rör om väl för att fördela det jämnt i pannan.
- Tillsätt kycklingbuljongen, grädden, timjan och dijonsenap. Rör om väl och låt såsen koka upp.
- Lägg tillbaka kycklingen i såsen och låt det sjuda i cirka 10-15 minuter för att låta smakerna blandas.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Serva kycklinggrytan tillsammans med det färdiga riset.
Njut av en läcker och krämig kycklinggryta med ris!