Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp
Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp
Ingredienser:
- 500g potatis
- 250g jordärtskockor
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1 dl grädde
- 2 äpplen
- 1 dl ströbröd
- 2 msk smör
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skala potatis och jordärtskockor.
- Finhacka lök och vitlök.
- Skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar.
- Stek lök och vitlök i smör tills de blir mjuka.
- Tillsätt potatis, jordärtskockor och grönsaksbuljong.
- Koka upp och låt sjuda i cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan slät med en stavmixer.
- Tillsätt grädde och låt soppan bli varm.
- Skala äpplen och skär dem i tunna skivor.
- Blanda äppelskivor, ströbröd och smör i en skål.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter tills äppelkrispet är gyllenbrunt.
- Servera soppan varm med äppelkrispet på toppen.
- Salt och peppar kan tillsättas enligt smak.