Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

Table
  1. Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

Ingredienser:

  • 500g potatis
  • 250g jordärtskockor
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl grädde
  • 2 äpplen
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Husets mandeltårta

Gör så här:

  1. Skala potatis och jordärtskockor.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Skär potatis och jordärtskockor i mindre bitar.
  4. Stek lök och vitlök i smör tills de blir mjuka.
  5. Tillsätt potatis, jordärtskockor och grönsaksbuljong.
  6. Koka upp och låt sjuda i cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  7. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  8. Tillsätt grädde och låt soppan bli varm.
  9. Skala äpplen och skär dem i tunna skivor.
  10. Blanda äppelskivor, ströbröd och smör i en skål.
  11. Gratinera i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter tills äppelkrispet är gyllenbrunt.
  12. Servera soppan varm med äppelkrispet på toppen.
  13. Salt och peppar kan tillsättas enligt smak.

Tray baked chorizo med paprika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up