Brysselkex

Table
  1. Recept: Brysselkex
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Brysselkex

Ingredienser:

  • 250g smör
  • 200g socker
  • 1 ägg
  • 500g vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. I en stor skål, vispa smör och socker tills det blir ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt ägget och blanda väl.
  4. Gradvis tillsätt vetemjöl och vaniljsocker till smeten och blanda tills degen blir smidig.
  5. Forma degen till små bollar och lägg dem på en bakplåtspapperklädd plåt.
  6. Platta till varje boll försiktigt med en gaffel för att skapa det karakteristiska mönstret på kexen.
  7. Grädda i förvärmd ugn i ca 10-12 minuter, eller tills kexen har fått en gyllene färg.
  8. Ta ut kexen från ugnen och låt dem svalna helt på en trådrist.
You may also be interested in:  Buffalo Wings

Servera Brysselkexen med en kopp te eller kaffe och njut!

Vegetariska piroger med fänkålsslaw
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up