Filodegsknyten med fetaost och spenat

Table
  1. Filodegsknyten med fetaost och spenat
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Filodegsknyten med fetaost och spenat

Ingredienser:

  • 8 ark filodeg
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g fetaost
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Chokladbollar

Gör så här:

1. Värm upp olivoljan i en stekpanna och stek lök och vitlök tills de är mjuka.
2. Tillsätt spenat och stek i ytterligare några minuter tills spenaten sjunker ihop.
3. Smula fetaosten och blanda i spenatblandningen. Tillsätt oregano och smaka av med salt och peppar.
4. Pensla ett ark filodeg med lite olivolja och lägg ett till ark ovanpå. Skär de två arkarna i mitten för att få fyra mindre rektanglar.
5. Lägg en sked av fetaost- och spenatfyllningen på ena kanten av varje rektangel och vik sedan över kanterna. Rulla sedan ihop till små knyten.
6. Upprepa steg 4 och 5 med resten av filodegen och fyllningen.
7. Placera filodegsknytena på en bakplåtspapperklädd plåt och pensla dem med lite olivolja.
8. Grädda i förrvärmd ugn på 200°C i cirka 15-20 minuter tills de är gyllenbruna och krispiga.
9. Servera varma och njut!

Vit kebabsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up