Fransk fisksoppa

Table
  1. Recept: Fransk fisksoppa
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Fransk fisksoppa

Ingredienser:

  • 500 g blandad fiskfilé (t.ex. lax, torsk, rödspätta), skuren i bitar
  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 morötter, skivade
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk persilja, hackad (till garnering)

Tillagning:

  1. 1. Värm olivoljan i en stor gryta på medelhög värme.
  2. 2. Fräs lök, vitlök, morötter och fänkål i ca 5 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  3. 3. Tillsätt de krossade tomaterna, fiskbuljongen, vitt vin och timjan.
  4. 4. Låt soppan koka upp och sänk sedan värmen till låg. Låt sjuda i ca 15 minuter.
  5. 5. Lägg i fiskfilébitarna i soppan och låt de tillagas i ytterligare 5-7 minuter, eller tills de är genomkokta.
  6. 6. Smaka av med salt och peppar.
  7. 7. Servera fisksoppan varm, garnerad med färsk persilja.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Tips: Servera gärna fisksoppan med nybakat bröd och en klick aioli för extra smak.

Janssons frestelse utan ansjovis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up