Kokt lax med spenat och dillsås

Table
  1. Kokt lax med spenat och dillsås
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Kokt lax med spenat och dillsås

Ingredienser

  • 600 g färsk laxfilé
  • 200 g färsk babyspenat
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 st pressad citron
  • Salt och svartpeppar efter smak

You may also be interested in:  Picklad rödlök

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt lite salt.
  2. Lägg i laxfilén och låt den koka i ca 5-7 minuter, tills den är genomkokt och lätt att dela med en gaffel.
  3. Under tiden kan du förbereda spenaten. Skölj den noggrant och hacka den grovt.
  4. I en separat liten kastrull, värm upp crème fraichen på låg värme. Tillsätt dill och citronsaft och blanda väl.
  5. Stek spenaten i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme. Krydda med salt och peppar efter smak.
  6. När laxen är klar, ta bort den från kastrullen och dela den i portionsbitar.
  7. Servera den kokta laxen på en bädd av spenat och toppa med dillsåsen. Garnera med lite färsk dill.
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Tips: Servera med kokt potatis eller en fräsch sallad.

Mangosorbet
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up