Kycklinglever med fullkornsbulgur

Table
  1. Recept: Kycklinglever med fullkornsbulgur
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kycklinglever med fullkornsbulgur

Ingredienser:

  • 300 g kycklinglever
  • 200 g fullkornsbulgur
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tillagning:

  1. 1. Skär kycklinglevern i bitar och krydda med salt, peppar, paprikapulver och spiskummin.
  2. 2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklinglevern tills den är genomstekt och har fått en
    fin gyllenbrun yta. Ta ur levern och lägg åt sidan.
  3. 3. Hacka lök och vitlök och fräs i samma stekpanna tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. 4. Tillsätt fullkornsbulgur och grönsaksbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda i cirka 10-15 minuter
    tills bulguren är mjuk och vattnet har absorberats.
  5. 5. Lägg tillbaka stekt kycklinglever i pannan och blanda väl med bulguren. Värm upp igen om det behövs.
  6. 6. Servera kycklinglevern med fullkornsbulgur som huvudrätt eller som en del av en buffé. Smaklig
    måltid!
Cajun gumbo
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up