Grillad hel halloumi

Table
  1. Recept: Grillad hel halloumi
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Grillad hel halloumi

Ingredienser:

  • 1 hel halloumiost (ca. 250g)
  • 1-2 matskedar olivolja
  • 1 citron (saften)
  • Färska örter (t.ex. timjan eller persilja)
  • Peppar efter smak

You may also be interested in:  Majonnäs

Gör så här:

  1. Skär halloumiosten i cirka 1 centimeters tjocka skivor.
  2. I en liten skål, blanda olivolja, citronsaft och färska örter.
  3. Pensla båda sidorna av halloumi-skivorna med blandningen.
  4. Värm grillen till medelhög värme.
  5. Placera halloumi-skivorna på grillen och grilla dem i cirka 2-3 minuter på varje sida, tills de är fina och gyllenbruna.
  6. Ta bort halloumin från grillen och strö över lite färskmalen peppar.
  7. Servera genast med t.ex. en sallad eller som en del av en grillmiddag.
You may also be interested in:  Vegobullar på formbar färs

Tips: Halloumi smälter inte på grillen, så du kan även använda den direkt som en vegetarisk burgare i ett hamburgerbröd.

Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up