Sweet chilisås
Recept: Sweet chilisås
Ingredienser:
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1 dl socker
- 1 st röd chili (finhackad)
- 2 st vitlöksklyftor (pressade)
- 2 msk vatten
- 1 tsk majsstärkelse
Gör såhär:
- Blanda vitvinsvinäger och socker i en kastrull och värm på medelhög värme tills sockret löst sig helt.
- Tillsätt den finhackade röda chilin och de pressade vitlöksklyftorna. Låt koka i cirka 3-4 minuter.
- I en separat skål, blanda vatten och majsstärkelse tills det blir en jämn pasta.
- Häll majsstärkelseblandningen i kastrullen med den kokande såsen och rör om väl. Låt såsen koka ytterligare i cirka 2 minuter tills den tjocknar något.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt sweet chilisåsen svalna.
- Häll över såsen i en glasburk eller flaska och förvara i kylskåp. Den kan hålla sig i upp till 2 veckor.
Tips:
Servera sweet chilisåsen som dipp till friterade rätter eller som smaksättare till marinader och dressings. Justera mängden chili beroende på hur stark du vill ha såsen.