Filmjölksbröd med bovetemjöl

Table
  1. Recept: Filmjölksbröd med bovetemjöl
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Filmjölksbröd med bovetemjöl

Ingredienser:

  • 3 dl bovetemjöl
  • 2 dl vetemjöl (siktat)
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl filmjölk
  • 2 msk honung
  • 1 ägg
  • 2 msk smält smör

Tillagning:

Steg 1: Förvärm ugnen till 200 grader. Blanda alla torra ingredienser (bovetemjöl, vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt) i en stor skål.

Steg 2: I en separat skål, vispa ihop filmjölk, honung, ägg och smält smör. Tillsätt sedan den blöta blandningen i den torra blandningen och rör om ordentligt tills allt är väl blandat.

You may also be interested in:  Chili con carne

Steg 3: Häll smeten i en smord brödform och jämna till ytan. Grädda i förvärmd ugn i cirka 30-35 minuter, eller tills brödet är gyllenbrunt och genomstekt. Testa med en sticka för att säkerställa att brödet är färdigt.

Steg 4: Ta ut brödet från ugnen och låt det svalna något innan du tar det ur formen. Skär i skivor och servera filmjölksbrödet med smör och valfritt pålägg.

You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Tips:

  • Variera smaksättningen genom att tillsätta russin, nötter eller frön i smeten.
  • För att få en extra krispig yta kan du pensla brödet med smör och strö lite havregryn eller boveteflingor över innan gräddning.
Glutenfri blåbärspaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up