Källarfranska

Table
  1. Recept: Källarfranska
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Källarfranska

Ingredienser:

  • Vetemjöl - 500g
  • Vatten - 300ml
  • Jäst - 25g
  • Salt - 10g
  • Smör - 50g

Gör så här:

  1. A - Börja med att smula jästen i en bunke.
  2. B - Tillsätt vatten och rör om tills jästen löser sig helt.
  3. C - Tillsätt salt och rör om väl.
  4. D - Gradvis tillsätt vetemjölet och arbeta degen tills den blir smidig.
  5. E - Låt degen jäsa under en handduk i ca 30 minuter tills den dubblar i storlek.
  6. F - Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klipp eller skär den i önskad form.
  7. G - Låt bröden jäsa ytterligare 15 minuter.
  8. H - Smält smöret och pensla bröden med det.
  9. I - Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 15-20 minuter tills bröden fått en fin gyllenbrun färg.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tips:

Du kan toppa Källarfranskan med exempelvis sesamfrön eller flingsalt för extra smak.

Vego stroganoff med halloumi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up