Skinkgryta med grönpeppar

Table
  1. Skinkgryta med grönpeppar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Skinkgryta med grönpeppar

Ingredienser:

  • 600 gram skinkkött, t.ex. skinka eller kassler
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk grönpeppar i lag
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Skär skinkköttet i bitar.
  2. Finhacka lök, vitlök och paprika.
  3. Värm upp smöret i en stor gryta och tillsätt lök, vitlök och paprika. Fräs tills löken är mjuk.
  4. Tillsätt skinkköttet och fräs tills det får färg.
  5. Häll i grädde, tomatpuré och grönpeppar. Rör om och låt koka upp.
  6. Reducer värmen och låt grytan sjuda i ca 10-15 minuter. Rör om då och då.
  7. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Raggmunk med fläsk

Servera din skinkgryta med grönpeppar tillsammans med ris eller potatis och en fräsch sallad.

Smaklig måltid!

Halloumifries
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up