Skinkgryta med grönpeppar
Skinkgryta med grönpeppar
Ingredienser:
- 600 gram skinkkött, t.ex. skinka eller kassler
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 2 msk smör
- 2 dl grädde
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk grönpeppar i lag
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Skär skinkköttet i bitar.
- Finhacka lök, vitlök och paprika.
- Värm upp smöret i en stor gryta och tillsätt lök, vitlök och paprika. Fräs tills löken är mjuk.
- Tillsätt skinkköttet och fräs tills det får färg.
- Häll i grädde, tomatpuré och grönpeppar. Rör om och låt koka upp.
- Reducer värmen och låt grytan sjuda i ca 10-15 minuter. Rör om då och då.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera din skinkgryta med grönpeppar tillsammans med ris eller potatis och en fräsch sallad.
Smaklig måltid!