Pepparkakshuslim

Table
  1. Recept på Pepparkakshuslim
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Pepparkakshuslim

Ingredienser:

  • 300 g pepparkakor
  • 100 g smör
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 0,5 tsk malda nejlikor
  • 3 dl vispgrädde
  • pepparkakor och röda vinbär för dekoration

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Gör såhär:

  1. Krossa pepparkakorna i en matberedare eller genom att lägga dem i en plastpåse och krossa med hjälp av en kavel.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda det med de krossade pepparkakorna.
  3. Tryck ut smulblandningen i botten av en pajform och låt det svalna i kylen i cirka 10 minuter.
  4. I en separat skål, vispa philadelphiaost, strösocker, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlikor tills det blir en jämn smet.
  5. Vispa grädden separat tills den är fast men inte för hård.
  6. Vänd försiktigt ner grädden i philadelphiaostsmeten tills allt är väl blandat.
  7. Häll fyllningen över pepparkaksbotten i pajformen.
  8. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 4 timmar, men gärna över natten.
  9. Dekorera med pepparkakor och röda vinbär innan servering.
You may also be interested in:  Kanelbullar

Nu är din Pepparkakshuslim klar att njutas av!

Gyros
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up