Salt kolapannacotta chokladmousse och citrus

Table
  1. Recept: Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus
    1. Ingredienser för kolapannacotta:
    2. Ingredienser för chokladmousse:
    3. Ingredienser för citrusgelé:
    4. Tillagning:

Recept: Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Ingredienser för kolapannacotta:

  • 500 ml grädde
  • 150 g socker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 msk salt
  • 4 gelatinblad

Ingredienser för chokladmousse:

  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
You may also be interested in:  Tacos

Ingredienser för citrusgelé:

  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 0.5 dl färskpressad citronjuice
  • 2 msk socker
  • 3 gelatinblad

Tillagning:

  1. Ta fram 4 portionsformar.
  2. Lägg gelatinbladen till kolapannacottan i kallt vatten och låt dem mjukna.
  3. I en kastrull, koka upp grädden och sockret till kolapannacottan.
  4. Tillsätt det mjuknade gelatinet och blanda väl tills det löser sig helt.
  5. Tillsätt vaniljextrakt och salt, och rör om tills allt är väl blandat.
  6. Fördela kolapannacottan i de förberedda formarna och ställ dem i kylskåpet för att stelna i minst 4 timmar.
  7. Smält chokladen till chokladmoussen över vattenbad och låt svalna något.
  8. Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker tills det bildar mjuka toppar.
  9. Vänd försiktigt ner den smälta chokladen i den vispade grädden.
  10. Fördela chokladmoussen över de stelnade kolapannacottorna.
  11. Låt moussen sätta sig i kylskåpet i minst 2 timmar.
  12. I en kastrull, koka upp apelsinjuice, citronjuice och socker till citrusgelén.
  13. Lägg gelatinbladen till citrusgelén i kallt vatten och låt dem mjukna.
  14. Ta kastrullen från värmen och tillsätt det mjuknade gelatinet.
  15. Rör om tills gelatinet löser sig helt och låt blandningen svalna något.
  16. Fördela citrusgelén över den stelnade chokladmoussen.
  17. Ställ formarna i kylskåpet och låt allt sätta sig ordentligt, vanligtvis i 4-6 timmar.
  18. Ta ut formarna från kylskåpet och servera gärna med färsk frukt eller chokladsås.
You may also be interested in:  Chili con carne

Observera: Receptet är för 4 portioner.

Zucchinibiffar med ricotta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up