Citronolja

Table
  1. Recept på Citronolja
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Användningsområden:
    4. Viktigt att notera:

Recept på Citronolja

Ingredienser:

  • 1 citron
  • 1 dl olivolja

Gör så här:

  1. Tvätta och torka citronen ordentligt.
  2. Skala av det yttersta skalet på citronen med hjälp av en zestjärn eller potatisskalare.
  3. Tillsätt citronskalen till en ren burk.
  4. Häll över olivoljan i burken och se till att citronskalen är täckt helt av olivoljan.
  5. Stäng burken ordentligt och skaka den väl för att blanda ingredienserna.
  6. Låt citronoljan stå i rumstemperatur i ca 1 vecka för att smakerna ska sätta sig.
  7. Sila oljan genom en finmaskig sil för att ta bort citronskalen.
  8. Häll den silade citronoljan i en ren flaska eller burk och förvara den i kylskåp för längre hållbarhet.

Användningsområden:

Citronoljan kan användas som en smaksättare i salladsdressings, marinader, såser eller som en fräsch touch över fisk, skaldjur eller grönsaker.

You may also be interested in:  Smörstekt torsk med champinjoner och bacon

Viktigt att notera:

Använd endast det yttersta skalet på citronen eftersom det vita delen kan ge en bitter smak. Se till att alla redskap och behållare är rena och torra för att förlänga oljans hållbarhet.

Laxkotlett med dill- och kaprissås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up