Smörstekt torsk med champinjoner och bacon

Table
  1. Recept: Smörstekt torsk med champinjoner och bacon
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Smörstekt torsk med champinjoner och bacon

Ingredienser:

  • 4 torskfiléer
  • 200 g champinjoner
  • 100 g bacon
  • 2 msk smör
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Steg 1: Skär baconet i små bitar och champinjonerna i skivor.
  2. Steg 2: Stek baconet i smör tills det blir krispigt. Ta sedan bort baconet och lägg åt sidan.
  3. Steg 3: Stek champinjonerna i samma panna tills de får fin färg. Ta även upp dem och lägg bredvid baconet.
  4. Steg 4: Salta och peppra torskfiléerna på båda sidor.
  5. Steg 5: Använd samma panna för att steka torsken. Smält lite smör och stek torsken i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt och får en fin gyllene färg.
  6. Steg 6: Lägg tillbaka champinjoner och bacon i pannan med torsken och låt allt bli varmt.
  7. Steg 7: Servera den smörstekta torsken med champinjoner och bacon tillsammans med dina favorittillbehör.
You may also be interested in:  Korvstroganoff med ris

Tips: Du kan servera torsken med kokt potatis, en fräsch sallad och eventuellt en citronklyfta för extra fräschör.

Varmrökt lax med ljummen potatissallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up