Karamelliserad kålrot med apelsin gräslök och chili

Table
  1. Recept: Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili

Ingredienser:

  • 1 kålrot
  • 2 apelsiner
  • En knippe färsk gräslök
  • 1 chili
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 msk honung
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Risgrynsgröt

Gör så här:

  1. Skala kålroten och skär den i mindre bitar.
  2. Pressa saften från apelsinerna och finriv det orangea skalet från en apelsin. Hacka även gräslöken och chilin fint.
  3. Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna på medelvärme.
  4. Stek kålroten i pannan i ca 5 minuter eller tills den börjar få fin färg.
  5. Tillsätt apelsinsaft och -skal, gräslök och chili.
  6. Rör om och stek i ytterligare några minuter tills kålroten är mjuk och karamelliserad.
  7. Tillsätt honung, salt och peppar efter smak.
  8. Stek i ytterligare 1-2 minuter tills kålroten är glaserad och smakerna har blandats väl.
  9. Servera den karamelliserade kålroten varm som tillbehör till dina favoriträtter.

Grillad vitkål
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up