Enkel fiskgryta

Table
  1. Recept: Enkel fiskgryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Enkel fiskgryta

Ingredienser:

  • 500 g fiskfilé (t.ex. torsk eller lax)
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 3 dl fiskbuljong
  • Smör eller olja för stekning
  • Salt och peppar efter smak
  • Färsk dill och citron för servering

You may also be interested in:  Klassisk pajdeg- grundrecept

Gör så här:

  1. Skär fiskfilén i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Skala och skär morötter, potatisar och lök i bitar.
  3. Skär purjolök i tunna skivor.
  4. Hetta upp en stor kastrull eller gryta med smör eller olja på medelhög värme.
  5. Tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter tills löken är mjuk.
  6. Tillsätt morötter, potatisar och purjolök. Fräs i några minuter till.
  7. Tillsätt fiskbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  8. Tillsätt grädden och fiskbitarna. Låt grytan sjuda i ytterligare några minuter tills fisken är genomstekt och såsen är varm.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera grytan varm, gärna med färsk dill och en skiva citron på toppen.

Grillad flankstek
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up