Smördegspaj med svamp och kyckling

Table
  1. Recept: Smördegspaj med svamp och kyckling
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Smördegspaj med svamp och kyckling

Ingredienser:

  • 500 g färdig smördeg
  • 300 g champinjoner
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olja för stekning
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär kycklingfiléerna i små bitar.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Rensa och skiva champinjonerna.
  5. Stek kyckling, lök, vitlök och champinjoner i smör eller olja tills kycklingen är genomstekt.
  6. Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  7. Placera smördegen i en pajform och tryck den mot kanterna.
  8. Häll fyllningen över smördegen och strö över den rivna osten.
  9. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun och välgräddad.
  10. Ta ut pajen och låt den svalna något innan du serverar den.
You may also be interested in:  Lussebullar

Servera pajen som den är eller med en fräsch sallad vid sidan om. Smördegspajen med svamp och kyckling är enkel att göra och passar bra både till vardags och till festliga tillfällen. Smaklig måltid!

Kall dillsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up