Bulgogi
Bulgogi - En läcker koreansk maträtt
Ingredienser:
- 500g tunna nötköttsskivor
- 1 lök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 msk sojasås
- 1 msk sesamolja
- 2 msk brunt socker
- 1 msk sesamfrön
- 1 tsk ingefära, riven
- 1 morot, strimlad
- 1 salladslök, skivad
Gör så här:
- Börja med att marinerade nötköttsskivorna. Blanda sojasås, sesamolja, brunt socker, sesamfrön och ingefära i en skål.
- Lägg nötköttet i marinaden och blanda väl så att köttet täcks ordentligt. Låt marinera i kylskåp i minst 1 timme, helst över natten.
- Stek det marinade köttet i en het panna eller på en grillpanna tills det är genomstekt och har fått en fin grillad yta.
- Tillsätt sedan lök, vitlök, morot och salladslök. Fräs i några minuter tills grönsakerna är mjuka och lätta stekta.
- Servera den smakrika bulgogin med kokt ris eller som fyllning i en sallad eller tacos.
Tips:
Du kan även prova att tillsätta lite chiliflakes eller chilipulver om du gillar det lite starkare.