Bulgogi

Table
  1. Bulgogi - En läcker koreansk maträtt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Bulgogi - En läcker koreansk maträtt


Ingredienser:

  • 500g tunna nötköttsskivor
  • 1 lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk brunt socker
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 morot, strimlad
  • 1 salladslök, skivad

Gör så här:

  1. Börja med att marinerade nötköttsskivorna. Blanda sojasås, sesamolja, brunt socker, sesamfrön och ingefära i en skål.
  2. Lägg nötköttet i marinaden och blanda väl så att köttet täcks ordentligt. Låt marinera i kylskåp i minst 1 timme, helst över natten.
  3. Stek det marinade köttet i en het panna eller på en grillpanna tills det är genomstekt och har fått en fin grillad yta.
  4. Tillsätt sedan lök, vitlök, morot och salladslök. Fräs i några minuter tills grönsakerna är mjuka och lätta stekta.
  5. Servera den smakrika bulgogin med kokt ris eller som fyllning i en sallad eller tacos.
You may also be interested in:  Chili con carne

Tips:

Du kan även prova att tillsätta lite chiliflakes eller chilipulver om du gillar det lite starkare.

Kräftpasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up