Äppelkaka med citron och kardemumma
Recept: Äppelkaka med citron och kardemumma
Ingredienser:
- 3 äpplen (skalade och tärnade)
- 1 1/2 dl socker
- 1 tsk kardemummakärnor (mortlade)
- 1 citron (juicen och det rivna skalet)
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 75 g smör (smält)
- 1 ägg
Gör såhär:
- Förvärm ugnen till 180°C.
- I en stor skål, blanda äpplen, socker, kardemumma och citronjuice.
- I en annan skål, blanda vetemjöl, bakpulver och det rivna citronskalet.
- Tillsätt mjölk, smält smör och ägg i mjölblandningen. Blanda väl.
- Häll smeten i en smord ugnsform.
- Fördela äppelblandningen jämnt över smeten.
- Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
- Låt kakan svalna något innan servering.
Tips: Servera äppelkakan tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass för en extra smakupplevelse!