Äppelkaka med citron och kardemumma

Table
  1. Recept: Äppelkaka med citron och kardemumma
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Äppelkaka med citron och kardemumma

Ingredienser:

  • 3 äpplen (skalade och tärnade)
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk kardemummakärnor (mortlade)
  • 1 citron (juicen och det rivna skalet)
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 75 g smör (smält)
  • 1 ägg

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 180°C.
  2. I en stor skål, blanda äpplen, socker, kardemumma och citronjuice.
  3. I en annan skål, blanda vetemjöl, bakpulver och det rivna citronskalet.
  4. Tillsätt mjölk, smält smör och ägg i mjölblandningen. Blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord ugnsform.
  6. Fördela äppelblandningen jämnt över smeten.
  7. Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills kakan är gyllenbrun och genomgräddad.
  8. Låt kakan svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Tips: Servera äppelkakan tillsammans med vaniljsås eller vaniljglass för en extra smakupplevelse!

Äpplig tonfiskröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up