Rabarber- och jordgubbspaj


Table
  1. Recept: Rabarber- och jordgubbspaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Rabarber- och jordgubbspaj

Ingredienser:

  • 3 dl rabarber, skuren i bitar
  • 2 dl jordgubbar, skivade
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl smör, i tärningar
  • 1 dl havregryn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda rabarber, jordgubbar, och socker i en skål.
  3. Lägg blandningen i en pajform.
  4. I en annan skål, blanda vetemjöl, smör och havregryn tills det blir en smulig konsistens.
  5. Fördela smuldegen över rabarber- och jordgubbsblandningen i pajformen.
  6. Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen fått en gyllene färg.
  7. Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Servera din rabarber- och jordgubbspaj med en klick vaniljsås eller vaniljglass för extra smak!

Skink- och broccolipaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up