Bondsallad med ägg och bacon
Bondsallad med ägg och bacon
Ingredienser:
- 4-6 ägg
- 200 g bacon
- 200 g blandad sallad
- 1 rödlök
- 1 tomat
- 1 avokado
- 100 g fetaost
- Olivolja
- 12 oliver
- Peppar
- Flingsalt
Gör så här:
- Koka äggen i 8-10 minuter tills de är hårdkokta. Skala och skär dem i klyftor.
- Stek bacon i en torr stekpanna tills det blir knaprigt. Låt baconet rinna av på hushållspapper och
bryt det sedan i mindre bitar. - Skär rödlök i tunna skivor, tomat och avokado i mindre bitar.
- Blanda salladsblad, rödlök, tomat, avokado och fetaost i en stor skål.
- Tillsätt äggklyftor och bacon. Ringla över olivolja och peppra efter smak. Strö över flingsalt.
- Dekorera med oliver och servera salladen direkt.
