Tiramisu med marsalavin

Table
  1. Tiramisu med marsalavin
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Tiramisu med marsalavin

Ingredienser:

  • 4 äggulor
  • 100g socker
  • 250g mascarponeost
  • 200ml vispgrädde
  • 1 dl starkt kaffe
  • 2 msk marsalavin
  • 24 savoiardikex (ladyfingers)
  • Kakaopulver för garnering
You may also be interested in:  Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Gör så här:

  1. Gör starkt kaffe och låt det svalna.
  2. I en skål vispar du äggulor och socker tills det blir ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt mascarponeosten och vispa ytterligare några minuter tills det är väl blandat och krämigt.
  4. I en separat skål vispar du grädden tills den blir fast.
  5. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i mascarponeblandningen.
  6. Blanda kaffet med marsalavinet i en liten skål.
  7. Doppa savoiardikexen i kaffe-marsalaviblandningen och lägg dem jämnt fördelade i botten på en form.
  8. Bred ut ett lager av mascarponekrämen över kexen.
  9. Upprepa lagren tills ingredienserna är slut, avsluta med ett lager mascarponekräm på toppen.
  10. Sikta kakaopulver över det sista lagret.
  11. Covera formen med plastfolie och låt tiramisun stå i kylen i minst 4 timmar eller över natten.
  12. Ta ut tiramisun ur kylskåpet cirka 30 minuter innan servering och låt den nå rumstemperatur.
  13. Skär i portionsbitar och servera.
Apelsindessert
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up