Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Table
  1. Recept: Moule marinière (Musslor i vitt vin)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Ingredienser:

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 2 st schalottenlökar, hackade
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 kruka färsk persilja, hackad
  • 2 msk smör
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Scones

Gör så här:

  1. Skölj musslorna i kallt vatten och dra bort eventuella skäggstrån.
  2. Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme.
  3. Tillsätt schalottenlök och vitlök, och stek tills de blir mjuka och genomskinliga.
  4. Häll i vitt vin och låt det koka upp.
  5. Lägg i musslorna och sätt på lock. Koka i cirka 5-7 minuter, eller tills musslorna har öppnat sig.
  6. Tag av kastrullen från värmen och ta bort eventuella musslor som inte har öppnats.
  7. Häll i grädden och persilja, och rör om försiktigt så att alla musslor täcks.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Servera genast med gott bröd som kan doppas i den läckra såsen.

Grönsaksbuljong
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up