Friterad äppelpaj

Table
  1. Recept på Friterad Äppelpaj
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept på Friterad Äppelpaj

Ingredienser:

  • För fyllningen:
  • 4 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • För smeten:
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Till fritering:
  • Neutral olja (till exempel rapsolja)
  • Strösocker och kanel (till servering)
You may also be interested in:  Kokt kycklingfilé med örtsås

Gör såhär:

  1. 1. Förbered fyllningen:
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor.
  3. Blanda äppleskivorna med strösocker och kanel i en skål.
  4. 2. Gör smeten:
  5. I en annan skål, blanda vetemjöl, mjölk, ägg, strösocker, vaniljsocker och salt till en slät smet.
  6. 3. Fritera äppelpajen:
  7. Hetta upp oljan i en kastrull eller fritös till ca 180 grader Celsius.
  8. Doppa äppleskivorna i smeten och fritera dem en eller två åt gången tills de blir gyllenbruna och knapriga.
  9. Låt dem rinna av på hushållspapper för att ta bort överflödig olja.
  10. Blanda strösocker och kanel i en skål och rulla de friterade äppleskivorna i blandningen.
  11. 4. Servering:
  12. Servera den friterade äppelpajen varm och gärna med vaniljsås eller glass.
Klassisk skagenröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up