Gari (inlagd ingefära)

Table
  1. Recept: Gari (inlagd ingefära)
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Gari (inlagd ingefära)

Ingredienser:

  • 300 g färsk ingefära
  • 5 dl risvinäger
  • 3 dl socker
  • 1 msk salt

Gör så här:

  1. Skrubba den färska ingefäran noggrant och skär den sedan i tunna skivor.
  2. Koka upp risvinäger, socker och salt i en kastrull tills sockret och saltet löst sig helt.
  3. Tillsätt de skivade ingefärsskivorna i kastrullen och låt blandningen sjuda i cirka 5 minuter.
  4. Ta av kastrullen från värmen och låt blandningen svalna helt.
  5. Häll sedan över den inlagda ingefäran i en lufttät burk och förvara den i kylen i minst 24 timmar innan den serveras.
You may also be interested in:  Chili con carne

Gari är en läcker, inlagd ingefära som vanligtvis serveras som tillbehör till sushi. Den har en krispig konsistens och en frisk smak som kompletterar sushi-rätterna på bästa sätt. Detta recept ger dig möjlighet att enkelt göra din egen gari hemma för att njuta av denna traditionella japanska delikatess.

Naan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up