Krämig gratäng

Table
  1. Recept: Krämig gratäng
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Serveringstips:

Recept: Krämig gratäng

Ingredienser:

  • 500 gram potatis
  • 200 gram rökt lax
  • 1 lök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost
  • Smör
  • Salt
  • Peppar

Gör såhär:

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. Strimla löken och skär laxen i bitar.
  3. Smörj en ugnssäker form med smör.
  4. Lägg ett lager potatisskivor i formen, sedan ett lager lök och lax.
  5. Upprepa lagren tills alla ingredienser är använda.
  6. Krydda med salt och peppar mellan lagren.
  7. Häll grädden över gratängen och strö den rivna osten överst.
  8. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 30-40 minuter, eller tills gratängen fått fin färg och är bubblande.
  9. Ta ut gratängen ur ugnen och låt den vila några minuter innan servering.

Serveringstips:

You may also be interested in:  Risotto med skogschampinjoner

Servera den krämiga gratängen som huvudrätt, tillsammans med en fräsch sallad.

Porchetta med rostade grönsaker och spenat- och citroncrème
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.