Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche

Table
  1. Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche

Ingredienser:

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk socker
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Smör till stekning

Gör så här:

  1. Blanda mandelmjöl, socker, mjölk, ägg, vaniljsocker och salt till en jämn smet.
  2. Hetta upp en stekpanna och smält lite smör i den.
  3. Klicka ut smeten i pannan och grädda plättarna på medelhög värme tills de får fin färg på båda sidor.
  4. Servera de varma mandelplättarna med färska bär och limecrème fraiche.

You may also be interested in:  Pannkaka utan ägg

Tips:

Serveras med: Färska blåbär, hallon och jordgubbar. Toppa med en klick limecrème fraiche och eventuellt lite lönnsirap.

Ungersk gulasch med gräddfil och saltgurka
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up