Pannkaka utan ägg

Table
  1. Pannkaka utan ägg - Recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pannkaka utan ägg - Recept

Ingredienser:

  • 200 g vetemjöl
  • 500 ml växtbaserad mjölk, t.ex. havre-, soja- eller mandelmjölk
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • En nypa salt
  • Smör eller olja för stekning
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en skål.
  2. Tillsätt växtbaserad mjölk, lite i taget, och vispa med en handvisp till en slät smet.
  3. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och smält lite smör eller tillsätt olja.
  4. Häll i smeten i stekpannan och fördela jämnt genom att luta och snurra på pannan.
  5. Stek pannkakan i ca 2-3 minuter på varje sida, tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  6. Upprepa processen tills all smet är använd.
  7. Servera pannkakorna varma med valfria tillbehör som sylt, frukt eller grädde.
You may also be interested in:  Klassisk lasagne

Notera: Pannkakan utan ägg kan vara lite mer känslig än vanliga pannkakor, så se till att ha tålamod och vänd dem varsamt.

Kasslergratäng med ris och banan
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up