Kålpudding med gräddsås

Table
  1. Recept: Kålpudding med gräddsås
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Kålpudding med gräddsås

Ingredienser:

  • Kål – 500 g (finstrimlad)
  • Köttfärs – 500 g
  • Lök – 1 (hackad)
  • Brödsmulor – 1 dl
  • Mjölk – 2 dl
  • Ägg - 2 st
  • Salt – 1 tsk
  • Peppar – efter smak
  • Smör – till stekning
  • Gräddsås – till servering

Tillagning:

  1. Blanda brödsmulor och mjölk i en skål och låt det dra i några minuter.
  2. Stek löken i smör i en stekpanna tills den är mjuk och genomskinlig.
  3. Tillsätt hackad kål och låt den steka med löken tills den har mjuknat och krympt.
  4. I en separat skål, blanda köttfärsen med ägg, salt och peppar.
  5. Tillsätt brödsmulorna i mjölk till köttfärsblandningen och rör om väl.
  6. Lägg hälften av kålblandningen i en smord ugnssäker form.
  7. Lägg köttfärsblandningen över kålen och täck med resterande kål.
  8. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i ugnen på 200°C i ca 45 minuter.
  9. Ta bort folien och grädda ytterligare 15-20 minuter tills kålpuddingen har fått fin färg.
  10. Servera kålpuddingen varm med gräddsås.
You may also be interested in:  Färskpotatis i ugn

Prova detta läckra recept på kålpudding med gräddsås för en fyllig och smakrik måltid!

Ägghalvor med räk- och oströra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up