Pitepalt

Table
  1. Recept på Pitepalt
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept på Pitepalt

Ingredienser

  • 500 g rågmjöl
  • 500 g potatis
  • 1 lök
  • 200 g rimmat fläsk
  • 2 tsk salt
  • 1 dl smör

You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Gör så här

  1. Skala potatisen och riv den grovt.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Finhacka även det rimmade fläsket.
  4. Mixa potatisen, löken, fläsket och saltet i en matberedare till en jämn smet.
  5. Forma smeten till små bollar och tryck till dem så att de blir platta.
  6. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och lägg i paltarna.
  7. Koka dem i cirka 30 minuter tills de flyter upp till ytan och är genomkokta.
  8. Servera pitepalten med smält smör och lingonsylt.
Cevapcici (Çevapçiçi)
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up